Nogle gange kan fusionen mellem to fænomener synes at være en fantastisk ide på papiret – men vise sig at være en kompleks opgave at realisere i praksis.
Dette gør sig gældende, når jamaicansk rom møder kakaocreme i Braasch´s Rum Trüffel creme. Umiddelbart tænker man, at dette er et match made in heaven: rommens sofistikerede styrke, som jævnligt har toner af såvel mørk chokolade som frugt møder sødmen i en kakaocreme. Når man smager trøffelcremen bliver det dog tydeligt, at balancen mellem de to størrelser er svær at finde.
Når man åbner glasset, mødes man af en sprittet odeur, som afslører, at vi taler om en “voksennutella”. Den cremede konsistens er upåklagelig, og den mørkebrune kulør er ligeledes meget appetitlig. Smagsoplevelsen er domineret af den let tørre kakaosmør, men derudover fornemmer man faktisk et lille hint af appelsin og vanilje. Rommens dejlige kvaliteter kommer ikke for alvor til udtryk i trøffel-cremen. Alligevel fornemmer man en aromatisk fylde åbne sig samt en sprittet svie i efterklangen. I sidste ende falder den helt store smagsoplevelse dog til jorden.
Braasch´s Rum Trüffel creme er især velegnet til at give dessertretter mere kant, men kommer ikke til sin ret på et rundstykke.